Otvorene su prijave za novu sezonu kursa Linux Essentials

 

Portal BHLLinux.com organizuje novu sezonu kursa Linux Essentials za predstojeću 2024. godinu. Iako je uveliko u tijeku isti kurs za aktuelnu godinu koji jako dobro napreduje sa svojih 10 polaznika, portal je otvorio prijave za novu sezonu kursa.

Kome je namjenjen kurs & šta ćete sve naučiti?


Ovaj kurs je namjenjen apsolutnim početnicima u svijetu Linux-a koji će po završetku ovog kursa imati dobre osnove iz poznavanja Linux-a, Linux okruženja, distribucija, kretanja kroz komandnu liniju, hijerarhije podatkovog sistema Linux-a (LFHS), upravljanje i manipulacija datotekama i direktorijima, korisničkim nalozima, grupama i procesima, vlasnicima i dozvolaman nad datotekama. Naučit ćete također rad i upravljanje sa aplikacijama i paketima koristeći ‘dpkg’ i ‘apt-get’ menadžer paketa te osnove umrežavanja na Linux-u kroz komande ‘ip’, ‘ifconfig’ , ‘ping’ , ‘traceroute’ , ‘netstat’ itd.

Jesu li materijali dostupni i da li ćete dobiti certifikat?


Materijali su dostupni za ovaj kurs te ćemo koristiti kao u ovom tekućem kursu, Linux Essentials materijale koje je obezbjedio Linux Professional Institute. Po završetku kursa, polaznici će dobiti certifikat izdat od strane portala BHLLinux.com u .pdf formatu.

Ostali detalji kursa su sljedeći


Početak kursa: 25. 01. 2024

Broj lekcija: 25 / tri praktična laboratorija

Broj časova: 15 / po dva sata

Održavanje kursa: Subota i Nedjelja u terminu 14:00 / 16:00

Broj polaznika: 20

Cijena kursa:80 KM sa materijalima

Trener kursa: Amar Tufo, LPI Linux Essential certified & Consuldesk Canada Linux Trainer

Prijave na kurs: bhllinux@gmail.com sa naznakom ‘Prijave na kurs Linux Essentials’ ili na Viber broj 38760/ 340 – 0695

Certifikat je uključen

Uplate na kurs putem PayPal linka: https://www.paypal.com/paypalme/tufoamar?country.x=BA&locale.x=en_US

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja oko kursa, materijala koji će se koristiti na istom, ili pitanja u vezi Linux-a & Linux okruženja, onda slobodno pošaljite e-mail na adresu bhllinux@gmail.com i ja ću Vam rado odgovoriti na sva vaša pitanja. Također savjetujem da pogledate i link aktelnog kursa koji je uveliko u tijeku, kako biste vidjeli sadržaj i lekcije koje ćemo raspravljati u kursu koji slijedi u ovoj novoj 2024 godini. Link do aktuelnog kursa je sljedeći:

BHLLinux.com | Linux Essential kurs 2023

https://www.bhllinux.com/search/label/lekurs

To bi bilo sve u ovom članku. Ukoliiko Vam se dopada, podijelite članak dalje, ostavite svoj komentar, i ne zaboravite se prijaviti kurs Linux Essentials kako bi započeli vaše putovanje kroz svijet Linux-a. Do čitanja!!!

Share:

Nema komentara:

Objavi komentar

POPULARNI POSTOVI

Oznake

NAJNOVIJE